Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging Medenblick nodigt u hierbij uit, voor een bijeenkomst op vrijdag 29 september 2023 om 20:00 uur in de zaal van het Sint Pieter, Ridderstraat 9, 1671 CS, te Medemblik.

Architect en bouwhistoricus Eddo Carels zal die avond een lezing geven over zijn bouwhistorisch onderzoek naar het Weeshuis in Medemblik. Dit onderzoek is verricht als afstudeeropdracht voor zijn post-HBO-opleiding Bouwhistorie en Restauratie.

Bij zijn lezing zal dhr. Carels vertellen over de historische gelaagdheid van het Weeshuisgebouw. Ook gaat hij in op de verschillende onderdelen en ruimten van het pand. Het Weeshuis heeft een bijzondere cultuurhistorische achtergrond en is gebouwd rond het jaar 1560, en daarmee een van de oudste panden van Medemblik.

Naast dit onderzoek zal dhr. Carels ook wat vertellen over het belang van bouwhistorische kennis. Bijvoorbeeld bij het herbestemmen van erfgoed en verduurzamen is het noodzakelijk te weten hoe een pand oorspronkelijk is opgebouwd en veranderd door de tijd.

De Oudheidkundige Vereniging Medenblick hoopt u allen te verwelkomen bij deze lezing.

Aanvang 20.00 uur. Toegang leden gratis.

Aan niet-leden wordt €5,- gevraagd.