Onthulling Monument de Munt

Het zou een bijeenkomst worden met veel genodigden en een afsluiting met een geheven glas op het prachtige resultaat.

Het liep even anders. De gevraagde prominent, die het monument zou onthullen , liet zich verontschuldigen vanwege het corona virus met de beperkingen als gevolg van de getroffen maatregelen ter bestrijding van het virus.

In de twee jaren van voorbereiding en uitvoering waren we al meer geconfronteerd met onverwachte hobbels, zodat we hier ook ons niet lieten weerhouden om er een aangepast programma van te maken. Helaas wat benodigde  geheimzinnigheid rondom het moment van onthulling. Veel belangstelling zou de anderhalve meter afstand in gevaar brengen. Toch was er verantwoorde belangstelling aanwezig en het weer was zoals een mooie novemberdag moet zijn.

Hoe gaan we het nu doen en wie laten we het doen. Het gehele plateau bedekken en laten onthullen is wel erg groot. Echter we kunnen ook het informatie bord laten onthullen.

Het werden twee prominenten onthullers. De ontwerper van het Monument , Peter Koelemeijer en Jeipo Paardekooper , de beeldhouwer van de munten in de gesneuvelde muntenboom. Beide heren waren zeer vereerd om deze historische daad te verrichten.

Onder applaus werd dan ook het informatie bord onthuld.

Aan beide heren werd  een boeket bloemen met een boek over de geschiedenis van Medemblik aangeboden. Zowel Peter als Jeipo brachten in hun dankwoord naar voren, wat een geweldige betekenis dit monument heeft voor de historie van het munt slaan in Medemblik en  voor het toerisme. Ook de initiatiefnemers werden door hun bedankt voor hun inzet en vooral prettige samenwerking.

Als laatste liet voorzitter Ton Pronk weten hoe verheugd hij was met het realiseren van het monument.
Tot slot bedankte hij de aanwezigen voor hun komst.