Afgelopen zaterdag, 2 september 2023, was de officiële opening van de expositieruimte van de OKV Medenblick bij Lodge 61 aan de Brakeweg.

Vergezeld van prachtig zonnig weer kwamen er 50 bezoekers om de opening van deze tentoonstelling bij te wonen. Toch wel nieuwsgierig naar deze nieuwe opzet, als je de vorige locaties nog in gedachte hebt.

De aanmeldingen waren snel ontvangen. Helaas moesten we een aantal mensen teleurstellen, daar de ruimtes in afdelingen waren opgezet en er zodoende een beperking was voor het aantal bezoekers.

Bij binnenkomst werd men verwelkomd in de Dars en werd er koffie of thee geserveerd, vergezeld met een plak West Friese krentenmik, aangeboden door Bakkerij Raat.

Daarna werd men uitgenodigd om plaats te nemen in de Capel.

In dit vertrek, sfeervol aangekleed en met een echte preekstoel komend uit het voormalig Provinciaal ziekenhuis, werd het welkomswoord gedaan door voorzitter Ton Pronk.

Er was een speciaal welkom aan wethouder Broeders en verder aan de heer Michiel Bartels van de Archeologie West Friesland en de aanwezigen van de  historische verenigingen uit de regio .

Na deze openingsspeech, die werd besloten met de woorden “De OKV Medenblick is rijp in jaren maar jong van geest”, werd de wethouder uitgenodigd om samen met de voorzitter het lint voor de opening door te knippen tot toegang naar de tentoonstellingsruimte.

De wethouder nam de gelegenheid nog even waar om staande in de preekstoel op zijn humoristische wijze de belangrijkheid te onderstrepen van een oudheidkundige vereniging voor een historische Stad als Medemblik.

Hij benadrukte dan ook, dat er met deze expositieruimte hier, een aanvulling van een museum gewenst is in de binnenstad van Medemblik

Na de bezichtiging werd met een glaasje bubbels getoost op de opening en de toekomst van OKV Medenblick.

Om de tentoonstelling te bezoeken worden er aan de leden een mededeling gedaan via de mail van de OKV. Voor niet-leden wordt aangeraden de website van het Historisch Museum Medemblik te raadplegen.

(Historischmuseummedemblik.nl)