Bij de opening van de expositie van Oudheidkundige vereniging Medenblick  is de Zilveren Waarderingsspeld uitgereikt. Wethouder Jeroen Broeders reikte de Zilveren Waarderingsspeld uit aan Ton Pronk en Ton Gieling. Zij zijn de twee bestuursleden van de vereniging. Op 19 juni is de Zilveren Waarderingsspeld uitgereikt aan beide heren.

Ton Pronk is sinds 2003 voorzitter van de Oudheidkundige vereniging in de oudste stad van Westfriesland. Hij verzorgt rondleidingen in het Stadsmuseum en stadswandelingen door Medemblik. Daarnaast is hij dag-coördinator en suppoost in het Stadsmuseum. Regelmatig voert hij overleg met andere historische verenigingen in de regio.

Ton Gieling is penningmeester van de Oudheidkundige verenigingen Medenblick vanaf 1990. Hij is dag-coördinator en suppoost in het Stadsmuseum en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Hervormd Weeshuis Medemblik. Beiden zetten zich jarenlang actief in voor het museum en de stad Medemblik.

Als dank en waardering voor hun bijzondere inspanningen en activiteiten ontvingen zij deze waarderingsspeld. Voor hun inzet en het behoud van het cultureel erfgoed. Dit doen zij voor de stad Medemblik en de regio.

De Oudheidkundige Vereniging Medenblick vierde haar 60e verjaardag in november 2022. Door een nieuwe bestemming van het voormalig stadhuis in Medemblik raakt de vereniging vanaf 1 juli 2023 haar plaats in de binnenstad van Medemblik kwijt. De vereniging is hard op zoek naar een nieuwe locatie, bij voorkeur in de stad. Van 19 juni tot en met 31 september 2023 toont De Oudheidkundige Vereniging Medenblick een deel van haar collectie in het gemeentehuis van Medemblik in Wognum.