Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging Medenblick nodigt u hierbij uit, voor een bijeenkomst op vrijdag 28 april 2023 om 20:00 uur in de zaal van het Sint Pieter, Ridderstraat 9 te Medemblik.

Ankie Wijbenga zal die avond een lezing geven getiteld “Vloek of zegen. Een koning die uit de geschiedenis verdween”

Ankie Wijbenga woont in Medemblik en startte in 2005 als gids bij Kasteel Radboud. Dit kasteel is gebouwd in 1283 door Floris de Vijfde. Vandaar dat de 13e eeuw haar belangstelling heeft.

‘Vloek of Zegen’ gaat over rooms-koning Willem II, de vader van Floris de Vijfde. Vragen van zowel volwassenen als kinderen deden Ankie besluiten om in zijn geschiedenis te duiken. Ze is lid van een re-enactmentvereniging die zich verdiept in de middeleeuwen en ze heeft hierdoor praktijkervaring opgedaan.

Ankie heeft meerdere bijdragen geleverd aan verhalenbundels die uitgegeven zijn bij GodijnPublishing. “Vloek of Zegen. Een koning die uit de geschiedenis verdween,” is haar debuutroman.

In haar presentatie zal Ankie vertellen hoe de wereld eruitzag in de 13e eeuw. Hoe leefden de mensen? Wat vonden ze belangrijk? Zij volgt hierbij de bouwstenen van Worldbuilding dat veel gebruikt wordt in de gamewereld. Na de pauze vertelt ze hoe haar boek tot stand is gekomen en welke bronnen zij hiervoor heeft gebruikt.

Het boek kunt u aanschaffen na afloop van deze lezing of in de boekhandel. Vloek of Zegen is verkrijgbaar als E boek bij GP of via internet.

De Oudheidkundige Vereniging Medenblick hoopt u allen te verwelkomen bij deze lezing.

Aanvang 20.00 uur. Toegang leden gratis.
Aan niet leden wordt €5,- gevraagd.