Ontdaan van ongerechtigheden door weer en wind in het buitenverblijf en voorzien van een nieuw fris dekkleed, komen ze weer op hun vertrouwde plek te staan , in de Weeshuistuin. Jaren lang, vanaf de achttiende eeuw hebben ze staan pronken op het bordes van het oude Stadhuis. Helaas verloren ze hun standplaats in 1938 door de sloop van het toenmalige Stadhuis. Hun grotere broer nam hun plaats in op het inmiddels huidige voormalige Stadhuis.

Liefdevol vonden ze onderdak bij de Oudheid Kundige vereniging Medenblick, om uiteindelijk een plaats te krijgen in de Weeshuis tuin. Ze zijn op jaren en daarom werd er voorzichtig met hun omgegaan. Cees Slagter en Ronald Ariëns als erkende leeuwentemmers lokte ze mee naar de werkplaats van schilders bedrijf Vermeulen.

Daar werden ze vertroeteld door Nico. Ook de hardstenen sokkels ( hun zitplaats) met de verankering werden verstevigd door Ad en Ton.

Zaterdag 3 april brachten Ronald en Cees ze weer terug op hun ouwe stek. Paaszaterdag, normaal de opening van ons Stadsmuseum.

Helaas ook nu nog steeds geen voortgang in de beperkingen

Daarom ,nu weer gelukkig met dit resultaat.

Dank voor allen medewerking.

Oudheid Kundige vereniging Medenblick.