Onthulling van het monument "De Munt"

20 november 2020

 

De datum van het  onthullen van het monument De Munt.

 

Het zou een bijeenkomst worden met veel genodigden en een afsluiting met een geheven glas op het prachtige resultaat.

Het liep even anders, de gevraagde prominent om te onthullen , liet zich verontschuldigen vanwege het corona virus en de daarbij behorende verordeningen.

 

In de twee jaren van voorbereiding en uitvoering werden we al meer geconfronteerd met on en verwachte hobbels, zodat we hier ook ons niet lieten weer houden om er een aangepast programma van te maken. Helaas, wat benodigde  geheimzinnigheid rondom het onthulling uur want veel belangstelling zou de anderhalve meter afstand in gevaar brengen. Toch was er nog een leuke verantwoorde belangstelling en het weer was zoals een mooie novemberdag moet zijn.

Hoe gaan we het nu doen en wie laten we het doen. Het gehele plateau bedekken, wel erg groot.  

Maar we kunnen ook het informatie bord laten onthullen.

 

Het werden twee prominenten onthullers. De ontwerper van het Monument , Peter Koelemeijer en Jeipo Paardekooper , de beeldhouwer van de munten in de gesneuvelde muntenboom. Beide heren waren zeer vereerd om deze historische daad te verrichten.

 

Onder applaus werd dan ook het informatie bord onthuld.

Aan beide werd  een bouquetbloemen met een boek over de geschiedenis van Medemblik aangeboden. Zowel Jeipo als Peter brachten in hun dankwoord naar voren, wat een geweldige betekenis dit Monument is voor de historie van het munt slaan in Medemblik en de belangrijkheid voor het toerisme heden daags. Ook de initiatief nemers werden door hun bedankt voor hun inzet en vooral prettige samenwerking.

Als laatste bedankte voorzitter Ton Pronk de aanwezigen voor hun komst en was verheugd met deze verrijking van dit Monument in Medemblik.

 

 

 

 

 

 

© 2022 Oudheidkundige Vereniging Medenblick

Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

Ontwerp: PC Reclame