Ontdek de Gouden Eeuw in Medemblik

 

 

 Het bestuur van de Oudheidkundige vereniging "Medenblick"nodigt de leden belangstellende hierbij uit voor een bijeenkomst, die zal worden gehouden op vrijdag

                             22 maart 2019, aanvang 20.00 uur.

In de zaal van het "Sint Pieter"Ridderstraat 9 te Medemblik zal Peter Swart een avond verzorgen over het onderwerp met de titel:

               

                        Ontdek de Gouden Eeuw in Medemblik

In de Gouden Eeuw maakte Medemblik een onstuimige groei door: er werden drie havens aangelegd en honderden nieuwe huizen gebouwd.

De economische pijlers van deze groei waren scheepvaart en de handel in Scandinavisch hout. Schepen uit Medemblik voeren naar het Oostzee gebied, Zuid Europa en West Indië.

De havens en het stratenplan uit deze bloeiperiode zijn grotendeels bewaard gebleven en verspreid door Medemblik vinden wij nog 17e- -eeuwse  trapgevels. Ook worden overblijfselen uit de Gouden Eeuw aangetroffen in de grond, onder water en achter recentere voorgevels.

Dankzij het rijke stadsarchief komen we meer te weten over de mensen en verhalen achter de oude huizen en andere overblijfselen.

Peter Swart neemt u mee op ontdekkingstocht. U maakt kennis met Christiaan in de Zwarte Os, Tjeerd Koekebakker, de muzikale Hendrik Prins en andere Medemblikkers uit de Gouden Eeuw.

 

Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze interessante avond.

Entree voor niet-leden € 4,=

 Wij hebben nog niet van alle leden het ingevulde OVG( Privacy wet )  formulier ontvangen. Graag aanleveren!

© 2021 Oudheidkundige Vereniging Medenblick

Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

Ontwerp: PC Reclame