lezing Wilko van Zijverden

 

Oudheidkundige Vereniging ‘’Medenblick’’

 

Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging “Medenblick”  nodigt de leden en belangstellenden hierbij uit voor een bijeenkomst, die zal worden gehouden op vrijdag 23 oktober 2015, aanvang 20.00 uur.

In de zaal van Café Brakeboer, Oosterhaven 30 tMedemblik zal Wilko van Zijverden een avond verzorgen met als titel:

 

  Van open zee tot nieuwbouw wijk

                                                 Het ontstaan van het Westfriese landschap

 

Wilko van Zijverden groeide op in Medemblik. Hij is nu als geo-archeoloog werkzaam in Amersfoort maar ook docent archeologie in Deventer.

Wilko is voor twee dagen in de week gedetacheerd bij de Universiteit Leiden om een nieuw landschapsmodel te vervaardigen voor de periode 2000-750 voor Chr. in het kader van het project “Farmers of the Coast”, een uniek project over de bronstijd in West-Friesland.

 

Het Westfriese landschap wordt bezongen in vele gedichten en laat de Westfries niet onberoerd. Discussies over landschappelijke elementen kunnen soms hoog oplopen zoals bijvoorbeeld in de discussie rondom het kadetjesland in Twisk. Waarom leiden een paar bobbels in het landschap tot dergelijke verhitte discussies? 

Kortom hoe uniek is dat Westfriese landschap nu eigenlijk en wat is de waarde daarvan?

In het eerste deel van de avond wordt het nieuwe landschappelijke model gepresenteerd. In het tweede deel van de avond wordt ingegaan op de betekenis en waarde van het Westfrieselandschap. 

In de bijlage leest u meer informatie over het bijzondere werkterrein van Wilko.

 

Het bestuur hoopt u te mogen verwelkomen op deze interessante avond waarin meer duidelijk wordt over ons gebied in zijn vroegste historie, waarover nog zo veel valt te ontdekken.

Niet leden € 2.- entree

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.okv-medenblick.nl

© 2021 Oudheidkundige Vereniging Medenblick

Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.

Ontwerp: PC Reclame